'Transfersoap rond Romelu Lukaku start opnieuw na nieuwe wending'

'Transfersoap rond Romelu Lukaku start opnieuw na nieuwe wending'
Vrijdag 10 november 2023 - 13:00   I   door Redactie

Romelu Lukaku heeft bij AS Roma zijn voetbaltalent opnieuw bewezen, na een minder succesvolle periode bij Inter Milaan die geplaagd werd door blessures. Zijn prestaties hebben niet alleen de harten van de Roma-fans gewonnen, maar ook de interesse van de sportieve leiding van de club om hem definitief in te lijven.

Ondanks een turbulente zomertransferperiode, waarin een definitieve overname door Inter afketste na een lange transfersoap, vond Lukaku opnieuw een thuis op het veld bij AS Roma. Met 9 doelpunten uit 12 wedstrijden heeft de aanvaller laten zien dat hij zijn scoringstalent niet verloren is.

Deze heropleving komt op een moment dat de toekomst van Lukaku bij zijn moederclub Chelsea onzeker is. De Londense club, die Lukaku in principe na dit seizoen terug zou verwelkomen, ziet geen toekomst meer voor hem bij de Blues. Dit betekent dat de Belgische international voor een nieuwe uitdaging zou staan om een passende club te vinden.

30 miljoen

Maar de sportieve baas van AS Roma, Tiago Pinto, zou naar verluidt niet willen dat het zover komt. Volgens Sky Sports is Pinto actief op zoek naar manieren om de huurovereenkomst van Lukaku om te zetten in een permanente transfer. Roma, dat bekend staat om zijn beperkte transferbudget, zou bereid moeten zijn om ten minste 30 miljoen pond (ongeveer 34,5 miljoen euro) neer te tellen om Lukaku definitief over te nemen.

De wens van de club om Lukaku te behouden is een duidelijk signaal van vertrouwen in zijn capaciteiten en een investering in de toekomst van de ploeg. AS Roma, onder leiding van José Mourinho, heeft grote ambities en de huidige vorm van Lukaku kan een sleutelrol spelen in het realiseren van die ambities.

Poll: Denk jij dat Lukaku na dit seizoen bij Roma zal blijven?

TAGS  I  Romelu Lukaku  I  Chelsea  I  AS Roma

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024