Guardiola doet boekje open over Rode Duivel: "Het is ongelofelijk!"

Guardiola doet boekje open over Rode Duivel:
Zondag 05 november 2023 - 09:00   I   door Redactie

In een indrukwekkende 6-1-overwinning van Manchester United tegen Bournemouth, stal Jérémy Doku de show met vier assists en een doelpunt. Coach Pep Guardiola kon na de wedstrijd zijn bewondering voor de Rode Duivel niet onder stoelen of banken steken.

"Hij heeft ons allemaal verrast", zei Guardiola. "Zijn kwaliteit in de buurt van het strafschopgebied en zijn vermogen om in kleine ruimtes te dribbelen is ongelooflijk. Het is moeilijk om een ​​speler te vinden die het ritme in vijf meter kan veranderen."

De investering van 60 miljoen euro in de jonge Belg lijkt nu al een schot in de roos. "Txiki (Begiristain, red.) heeft een ongelooflijke actie ondernomen om hem naar hier te brengen", erkent Guardiola. Met drie goals en zes assists in slechts twaalf wedstrijden heeft Doku zijn waarde al bewezen.

Guardiola looft de invloed van Doku binnen en buiten het veld. "Als hij de bal heeft, raakt iedereen opgewonden, ik ook." Hij benadrukt ook het belang van de vaardigheden van Doku in het strafschopgebied, waar spelers de vrijheid krijgen om risico's te nemen. "In het strafschopgebied risico's nemen, ze weten dat ze op dat gebied alle vrijheid hebben om de beslissingen te nemen die ze moeten nemen."

Poll: Ben jij verrast door de snelle start van Doku bij City?

TAGS  I  Pep Guardiola  I  Jérémy Doku  I  Manchester City

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024