Bondscoach Tedesco laat eerlijk weten hoe het nu écht zit tussen hem en Thibaut Courtois

Bondscoach Tedesco laat eerlijk weten hoe het nu écht zit tussen hem en Thibaut Courtois
Vrijdag 03 november 2023 - 19:20   I   door Redactie

Bondscoach Domenico Tedesco heeft bevestigd dat hij pogingen heeft ondernomen om de kwestie rond Thibaut Courtois, de doelman van Real Madrid, op te lossen. Courtois had de nationale selectie verlaten na een incident waarbij hij zich niet gerespecteerd voelde toen hij niet de aanvoerdersband kreeg.

Tedesco benadrukt in Het Nieuwsblad dat hij ook persoonlijk het initiatief heeft genomen om met Courtois te spreken. "De deur is open," verklaart Tedesco. "Eind juni zijn Franky (Vercauteren, technisch directeur, red.) en Manu (Leroy, interim-CEO voetbalbond, red.) naar Madrid gegaan om met Thibaut te praten.”

“Ze hebben daar urenlang met elkaar gesproken. Ik wilde het thema ook zo snel mogelijk sluiten. Daarom heb ik Thibaut aangeboden hem te ontmoeten. Waar en wanneer maakte niet uit, want hij heeft als speler van Real Madrid minder tijd dan ik", aldus Tedesco. 

Niet gehoord

"Ik wilde het probleem uit de wereld helpen", vervolgt de Duitser. "Het leven is voor mij te kort om spijt te hebben. Vooral in het voetbal. De dag na mijn voorstel kreeg hij die zware knieblessure. Ik sms’te hem dat ik het erg vond voor hem. Ik wenste hem een spoedig herstel toe. Dat was het laatste contact dat we hadden. Ik heb hem sindsdien niet gehoord. Maar door die ongelukkige blessure heeft hij nu andere zaken aan het hoofd.”

Poll: Denk jij dat Courtois nog zal terugkeren bij de nationale ploeg onder Tedesco?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Domenico Tedesco  I  Thibaut Courtois

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024