Wat een ommekeer: 'Club Brugge-flop wordt onmisbare schakel bij Rode Duivels'

Wat een ommekeer: 'Club Brugge-flop wordt onmisbare schakel bij Rode Duivels'
Vrijdag 13 oktober 2023 - 10:00   I   door Redactie

De Rode Duivels hebben met Romelu Lukaku een echte aanvalsleider. Vraag is wat er na Big Rom gebeurt? Volgens Franky van der Elst is er een opvolger.

Van der Elst denkt dat de 23-jarige Openda de nieuwe aanvalsleider kan worden in de toekomst bij de nationale ploeg. "Al hangt het ervan af of nog iemand anders ontploft. Openda scoort wel, maar af en toe laat zijn techniek hem in de steek. Of mist hij kansen waarvan ik denk: ow, ow . Hij moet ook nog balvaster worden. Er zijn mankementen aan, zoals bij iedereen", stelt de analist.

"Maar als je ziet wat hij gedaan heeft sinds hij weg is bij Club - bij Vitesse, bij Lens en nu bij Leipzig - lijkt hij mij de opvolger, ja", gaat Van der Elst verder in Het Nieuwsblad. "Hij heeft veel snelheid, kan veel druk zetten op een verdediging en heeft op zijn 23ste nog progressiemarge. Op dit moment is hij het beste wat er is na Lukaku. Batshuayi is hij nu toch voorbij.”

Het parcours van Openda is toch opmerkelijk. Bij Club Brugge slaagde hij er niet in om zich door te zetten. Dat lukte nadien wel in de Eredivisie bij Vitesse en later ook in de Franse Ligue 1 bij RC Lens. Nu doet hij het ook prima bij RB Leipzig in de Bundesliga.

Poll: Heeft Club niet genoeg kansen gegeven aan Openda?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Loïs Openda  I  Franky van der Elst

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024