Bijzonder hard: Mourinho voorspelde jaren geleden al vroegtijdig afscheid van Hazard

Bijzonder hard: Mourinho voorspelde jaren geleden al vroegtijdig afscheid van Hazard
Dinsdag 10 oktober 2023 - 20:18   I   door Redactie

Eden Hazard heeft op 32-jarige leeftijd besloten om te stoppen met voetballen. De voormalige Rode Duivel werd ooit als een van de beste spelers ter wereld werd beschouwd.

Opmerkelijk genoeg had José Mourinho al acht jaar geleden het vroegtijdige pensioen van Hazard voorspeld. Tijdens zijn tweede ambtstermijn bij Chelsea, sprak José Mourinho openlijk over de zorgen die hij had over Eden Hazard. "Mensen zijn verliefd op voetbal in dit land; mensen moeten verliefd zijn op Eden Hazard", aldus Mourinho. "De manier waarop hij wedstrijd na wedstrijd door tegenstanders wordt gestraft en niet wordt beschermd door scheidsrechters, misschien hebben we op een dag geen Eden Hazard meer.

"Het is één, twee, drie, vier, vijf, tien agressieve overtredingen tegen hem. Ze schoppen en schoppen en schoppen, en de jongen blijft overeind. Hij is een heel eerlijke kerel in de manier waarop hij speelt, maar dat is een ander probleem."

De woorden van Mourinho blijken nu profetisch te zijn geweest. De carrière van Hazard bij Real Madrid werd gekenmerkt door blessures en een gebrek aan consistentie. Zijn vermogen om zijn vroegere topvorm te bereiken, werd sterk beïnvloed door fysieke problemen. Bovendien bleef hij trouw aan zijn speelstijl, waarbij eerlijkheid en fair play centraal stonden, wat hem nog meer kwetsbaar maakte voor agressieve verdedigers.

Aankondiging

Op 32-jarige leeftijd heeft Eden Hazard besloten om zijn professionele voetbalcarrière te beëindigen. In een emotionele post op Instagram verklaarde hij dat na meer dan 16 jaar en meer dan 700 gespeelde wedstrijden, de tijd rijp was om te stoppen. Hazard benadrukte het belang van naar jezelf luisteren en op het juiste moment te stoppen.

Conclusie

De voorspelling van José Mourinho over Eden Hazard vroegtijdig pensioen is een trieste realiteit geworden voor de voetbalwereld. Het herinnert ons eraan dat zelfs de grootste talenten kwetsbaar zijn voor blessures en externe factoren die hun carrières kunnen beïnvloeden. Hazard zal altijd herinnerd worden als een buitengewone speler, maar zijn besluit om te stoppen herinnert ons aan de fragiliteit van een voetbalcarrière.

Poll: Vind jij dat Hazard te hard werd aangepakt door de tegenstanders?

TAGS  I  José Mourinho  I  Eden Hazard

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024