België stoomt door op coëfficiëntenlijst: Enorme beloning ligt binnen handbereik

België stoomt door op coëfficiëntenlijst: Enorme beloning ligt binnen handbereik
Vrijdag 06 oktober 2023 - 17:00   I   door Redactie

Deze week boekten Belgische voetbalclubs in Europa drie overwinningen en twee nederlagen. Antwerp verloor in de Champions League van Shakhtar Donetsk, terwijl Union niet kon stunten tegen Liverpool in de Europa League. Echter, Club Brugge, AA Gent en KRC Genk behaalden allemaal overwinningen in de Conference League.

Dit leverde België 1.200 coëfficiëntpunt op, waarmee het zich stevig op de achtste plaats in de Europese ranking nestelt. Dit resultaat was beter dan dat van Turkije, dat 1.000 punten behaalde. Bovendien kwam Portugal dichterbij op de zevende plaats vanwege hun mindere prestaties deze week.

Het belangrijkste nieuws is echter dat België momenteel op de tweede plaats staat in de rangschikking van dit seizoen, achter Turkije. Vanaf het seizoen 2024/25 krijgen de twee landen met de hoogste coëfficiënten van het voorgaande seizoen een extra ticket voor de poulefase van de Champions League. Hierdoor blijft de hoop levendig dat België in de toekomst twee clubs in de Champions League kan hebben, een veelbelovende ontwikkeling voor het Belgische voetbal.

Poll: Denk jij dat België een extra Champions League-ticket kan bemachtigen?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  Antwerp  I  Union  I  AA Gent

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024