Stadiondossier van Club Brugge zorgt wéér voor grote opschudding

Stadiondossier van Club Brugge zorgt wéér voor grote opschudding
Woensdag 27 september 2023 - 09:00   I   door Redactie

Club Brugge blijft worstelen met de langdurige plannen voor de bouw van een nieuw stadion, waarvan het eerste concept al in 2006 werd opgesteld. Het huidige voorstel om op de Jan Breydel-site een nieuw stadion te bouwen, stuit op verzet van buurtbewoners en anderen die zich zorgen maken over de verwachte verkeers- en parkeerproblemen.

Tijdens de Brugse gemeenteraad bracht Groen-raadslid Andries Neirynck het onderwerp ter sprake en wees op het potentieel voor wildparkeren en de noodzaak om het parkeerplan aan te passen. Dit leidde echter tot tegenstand van andere partijen, waaronder Nele Claus van NVA, die beweerde dat de situatie overdreven werd.

Burgemeester Dirk De fauw van CD&V voegde eraan toe dat de drukte tijdens wedstrijdmomenten ervoor zou zorgen dat bestuurders langzamer rijden, waardoor de situatie eigenlijk veiliger wordt. Hij sneerde ook naar degenen die bezwaar maakten tegen de bouwplannen op andere locaties in de stad.

Dirk De fauw: "Er zouden geen problemen zijn in Sint-Andries, indien enkelingen de sites van de Chartreuse of de Blankenbergse Steenweg niet geblokkeerd hadden met hun bezwaren."

Poll: Denk jij dat het Brugse stadion er in de eerste vijf jaar zal komen?

TAGS  I  Club Brugge

vrijdag 8 december 2023

donderdag 7 december 2023

woensdag 6 december 2023

dinsdag 5 december 2023

maandag 4 december 2023