Groot nieuws over Red Flame Tessa Wullaert

Groot nieuws over Red Flame Tessa Wullaert
Dinsdag 12 september 2023 - 08:30   I   door Redactie

Tessa Wullaert (30) heeft een eervolle uitnodiging van de UEFA ontvangen en is maandag afgereisd naar Zwitserland. Ze is gevraagd om deel uit te maken van de 'UEFA Football Board', een denktank over vrouwenvoetbal met negentien Europese topspeelsters, waaronder Pernille Harder, Ada Hegerberg en Alexia Putellas.

Deze zet van de UEFA heeft tot doel speelsters te betrekken bij de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal, met inbegrip van de strategie na het EK 2024. Het is echter niet bekend of tijdens de bijeenkomst ook gesproken is over het controversiële incident waarbij de Spaanse bondsvoorzitter Rubiales de Spaanse speelster Hermoso ongewenst kuste.

In België heeft Wullaert zich al lange tijd ingezet als voorvechter van haar sport, en nu krijgt ze de kans om haar stempel op Europees niveau te drukken. De Football Board zal minstens jaarlijks samenkomen om te discussiëren over actuele onderwerpen in het vrouwenvoetbal. Dit initiatief van de UEFA belooft de groei en ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Europa te bevorderen.

Poll: Mooie eer?

TAGS  I  Red Flames

maandag 4 maart 2024

zondag 3 maart 2024

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024