Plots drama voor familie Leander Dendoncker: Profcarrière zit er vroegtijdig op

Plots drama voor familie Leander Dendoncker: Profcarrière zit er vroegtijdig op
Donderdag 27 juli 2023 - 14:00   I   door Redactie

Voetbal heet de belangrijkste bijzaak ter wereld te zijn. Maar eigenlijk niet eens zo belangrijk als de gezondheid in gevaar komt.

En dat heeft de familie Dendoncker nu aan den lijve ondervonden. Met Leander hebben ze een speler die het na Anderlecht en de Rode Duivels zelfs tot in de Premier League geschopt heeft, maar broer Lars is het een stuk minder goed vergaan.

Op amper 22-jarige leeftijd moet de middenvelder een punt achter zijn carrière zetten. "Door mijn hartproblemen heb ik beslist om te stoppen voor mijn eigen gezondheid", verkondigde hij op zijn Instagram. "Dit was en zal de moeilijkste beslissing ooit zijn."

De gewezen jeugdinternational doorliep de jeugdreeksen van Club Brugge en maakte in 2020 een verrassende transfer naar Brighton. Daar kon hij niet doorbreken en hij maakte zijn officieel profdebuut in 2021 op uitleenbasis bij het Schotse St. Johnstone.

Zonder club

Maar daarna ging het met Dendoncker bergaf. Hij kwam niet meer aan spelen toe en zat het voorbije jaar zelfs zonder club. Nu blijkt dus waarom. Een nieuwe club zal er dus nooit meer komen.

Poll: Vind je dit een verstandige beslissing?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Aston Villa  I  Rode Duivels

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024