Ophef na schorsing in titelstrijd Antwerp, Union en Genk: "Is dit wel correct?"

Ophef na schorsing in titelstrijd Antwerp, Union en Genk:
Woensdag 31 mei 2023 - 13:30   I   door Redactie

Nooit eerder stonden de zenuwen zó gespannen op een laatste speeldag als dit seizoen. En dat zorgt voor frustraties.

Zowel Antwerp, KRC Genk als Union kunnen nog kampioen spelen. Maar het is Union dat zich benadeeld voelt. En dat heeft alles te maken met de versnelde procedure die het Bondsparket toepaste om Senne Lynen geschorst te krijgen voor de laatste speeldag.

Dat riep vragen op omdat de bond opeens in actie schoot op een feestdag, terwijl dat normaal niet gebeurt en Union zo de kans niet krijgt om door in beroep te gaan Lynen alsnog speelgerechtigd te krijgen.

Het Nieuwsblad zag Union-CEO Philippe Bormans zich daar vragen bij stellen: “Verlopen alle zaken al een heel seizoen zo? We menen dat alle dossiers op een gelijke manier behandeld moeten worden. Als dat correct is, willen we dat graag op papier zien.”

Logisch

Vergeefs, want het Bondsparket benadrukte: "We hebben maar één doelstelling en dat is het eerlijke en correcte verloop van de competitie. Het lijkt ons logisch dat een schorsing een effect heeft op de eerstvolgende wedstrijd."

Het Disciplinair Comité volgde het Bondsparket: zij willen Lynen één match effectief - dit weekend tegen Club Brugge dus - en één match met uitstel aan de kant houden. Union zal zich daar volgens de krant bij neerleggen, maar wilde wel een signaal geven.

Poll: Vind jij deze versnelde procedure correct?

TAGS  I  KRC Genk  I  Union  I  Antwerp  I  Club Brugge

zondag 14 juli 2024

zaterdag 13 juli 2024

vrijdag 12 juli 2024

donderdag 11 juli 2024