Opeens grote zorgen om Rode Duivel Kevin De Bruyne bij Manchester City

Opeens grote zorgen om Rode Duivel Kevin De Bruyne bij Manchester City
Maandag 29 mei 2023 - 08:30   I   door Redactie

In Engeland was het zondag na de wedstrijd van Manchester City op het veld van Brentford even schrikken. Zeker toen Kevin De Bruyne ter sprake kwam.

Er kon ook enkel gesproken worden over onze landgenoot, want op het veld was hij niet te zien. Op zich niet abnormaal gezien de match tegen Brentford (1-0-verlies) geen enkel belang meer had en alle aandacht naar de beker- en Champions League-finales gaat.

Dat De Bruyne net als Ruben Dias en Jack Grealish niet in de selectie zat werd gezien als een extra rustdag voor het trio, maar achteraf kwam coach Pep Guardiola met een verrassende uitleg. "Ruben, Kevin en Jack konden vandaag gewoon niet spelen."

En op de vraag of De Bruyne en co. fit zullen zijn voor de clash met buur Manchester United in de finale van de FA Cup kon hij zelfs geen duidelijk antwoorden. "Met wat geluk wel, maar het is moeilijk om volledig wedstrijdfit te zijn met enkel trainingen."

Kansen

En dat is verontrustend nieuws met het oog op de Champions League-finale tegen het Inter van Romelu Lukaku het weekend daarna. Want zonder De Bruyne slinken de kansen van Manchester City is Istanbul toch een heel stuk.

Poll: Denk je dat Man City de Champions League kan winnen zonder De Bruyne?

TAGS  I  Manchester City  I  Rode Duivels  I  Manchester United  I  Brentford  I  Inter

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024