Martinez zwaar onder vuur: "Da's een uitleg die niet opgaat"

Martinez zwaar onder vuur:
Zaterdag 05 november 2016 - 13:15   I  

De keuzes van bondscoach Roberto Martinez doen heel wat stof opwaaien. Vooral de niet-selecties van Lombaerts en Nainggolan doen wenkbrauwen fronsen, net zoals de selectie van Kompany. Analist Gilles De Bilde stelt zich ernstige vragen bij de bondscoach.

"Puur op kwaliteit zou ik Nainggolan er toch altijd bijnemen. Ik voel deze niet-selectie aan als een straf naar Radja toe. Gestraft voor feit dat hij gespeeld heeft met AS Roma terwijl hij zogezegd out was voor de Rode Duivels. Misschien heeft het ook te maken met het feit dat Radja niet de makkelijkste is. Martínez wil tonen of laten blijken wie de baas is", aldus De Bilde bij Stadion.

Dat Lombaerts niet geselecteerd is en Kompany wel, vindt De Bilde ook vreemd. "Dat is natuurlijk moeilijk in te schatten want we zijn er niet dagdagelijks bij als ze trainen of bij elkaar zitten in het hotel. Het is wel een beetje een vreemde keuze als je Lombaerts er niet bijneemt want het is een beetje hetzelfde verhaal als Kompany. Nicolas heeft natuurlijk niet zoveel gespeeld bij Zenit, op de laatste weken na dan. Het vreemde is echter dat hij Vincent dan wel selecteert. Om hem te leren kennen? Kom op zeg, hij heeft er vorig jaar een paar keer tegen moeten spelen en kent hem al een paar jaar vanuit Engeland. Da's een uitleg die niet opgaat, vind ik, want hij kent hem goed genoeg." 

Fitheid lijkt dus niet zozeer het probleem te zijn. Volgens De Bilde is er een andere reden. "Trainers hebben altijd favorieten, dat is altijd en overal zo. Het valt alleen te hopen voor die twee dat het geen definitieve verwijdering is want die jongens kunnen nog een meerwaarde bieden voor de Duivels. Wilmots had Nainggolan trouwens ook niet echt hoog zitten, het was ook niet zijn favoriet. Ik heb Radja een paar keer aan de lijn gehad tijdens het EK en toen was hij vrij ontgoocheld over het feit dat hij niet mocht starten. Hij toont toch iedere week bij AS Roma dat hij van betekenis is voor de ploeg en hij scoort ook regelmatig. Hij is in Rome een belangrijke factor op middenveld. Ik vind het in ieder geval merkwaardig."

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024

dinsdag 27 februari 2024

maandag 26 februari 2024

zondag 25 februari 2024