Dante Vanzeir maakt statement: Zware schorsing en zelfs einde carrière dreigt

Dante Vanzeir maakt statement: Zware schorsing en zelfs einde carrière dreigt
Dinsdag 11 april 2023 - 08:00   I   door Redactie

De storm rond Dante Vanzeir heeft maandagnacht een nieuw dieptepunt bereikt. Eén die hem zijn carrière kan kosten.

Zaterdagnacht werd onze landgenoot ervan beschuldigd in de match tegen de San Jose Earthquakes een racistische opmerking te hebben gemaakt. In de MLS tillen ze daar zwaar aan en zowel de Major Soccer League als zijn eigen club stelden een onderzoek in.

Ondertussen gaf Vanzeir zelf zijn fout toe. "Ik wil me oprecht verontschuldigen bij de spelers van de Earthquakes", stak hij van wal. "Ik zal er alles aan doen om deel uit te maken van de verandering die moet gebeuren in deze sport en in onze wereld."

"Ik wil me ook verontschuldigen bij mijn ploegmaats, coaches, de club en onze fans. Ik heb een fout gemaakt en zal alle nodige stappen nemen om te groeien." Waarna hij ook tot de essentie van het incident kwam.

Straf

"Hoewel ik niet de bedoeling had om iemand te kwetsen of aanstoot te veroorzaken met mijn taalgebruik, weet ik wat ik heb gedaan en dat spijt me ten zeerste." De (ex-)Rode Duivels beseft ook dat hem een zware straf boven het hoofd hangt.

"Ik zal akkoord gaan met elke schorsing, boete of begeleiding die de Major League Soccer en de club me opleggen." Hier en daar wordt zelfs geopperd dat door de (imago)schade zijn carrière in Amerika er al op dreigt te zitten.

Poll: Denk je dat de carrière van Vanzeir in Amerika erop zit?

TAGS  I  Union  I  New York Red Bulls  I  San Jose Earthquakes

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024