Mathew Ryan keert in Anderlecht terug naar België: “Club altijd in mijn hart”

Mathew Ryan keert in Anderlecht terug naar België: “Club altijd in mijn hart”
Maandag 10 april 2023 - 19:00   I   door Redactie

Mathew Ryan was in een ver verleden het sluitstuk van Club Brugge. Met blauw-zwart wist hij in 2015 de beker van België te winnen. In de finale namen ze de scalp van Anderlecht.

“Ik heb het altijd moeilijk gehad tegen paars-wit, maar die bekerwinst is wel mijn mooiste Brugse herinnering!”, aldus Ryan bij Het Belang van Limburg. Refaelov maakte toen de winning goal voor Club en is donderdag de tegenstander van Ryan in de Conference League. De Australiër verdedigt momenteel namelijk de netten van AZ Alkmaar.

“Voor mij is het de eerste keer dat ik terugkeer naar België sinds ik er vertrokken ben”, aldus de voormalige Club- en KRC Genk-doelman. “We gaan zeker met respect naar Anderlecht. Ik ken niet veel van het huidige paars-wit. Slimani? Neen, dat zegt met weinig… Maar ik heb nog enkele dagen om bij te leren met mijn Belgische vrienden.”

“Bij Club ken ik alleen nog Mechele, maar ik heb nog veel Brugse vrienden naast het veld! Natuurlijk willen ze dat AZ wint. Ik moet donderdag voor hen winnen!” Afsluiten doet hij met een bijzondere onthulling: “In 2017 kon ik bij Anderlecht tekenen, maar ik heb dat geweigerd. Ik begreep dat de Brugse fans niet wilden dat ik naar de grote rivaal zou gaan. Club heeft een speciale plaats in mijn hart!”

Poll: Zal Anderlecht doorstoten naar de halve finale?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  AZ Alkmaar  I  KRC Genk

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024