OFFICIEEL: Onderzoek gestart na zware beschuldiging tegen Dante Vanzeir

OFFICIEEL: Onderzoek gestart na zware beschuldiging tegen Dante Vanzeir
Zondag 09 april 2023 - 11:00   I   door Redactie

Dante Vanzeir leek afgelopen winter een droomtransfer waar te maken met zijn verhuis van Union naar New York Red Bulls. Maar dat draait nu toch even anders uit.

Want de (ex-)Rode Duivel komt nu zwaar onder vuur te liggen in de Amerikaanse competitie. Zowel tegenstander San Jose Earthquakes, zijn eigen club New York Red Bulls als de MLS (Major Soccer League) gaan immers een onderzoek instellen tegen hem.

Aanleiding is een vermeende racistische opmerking van onze landgenoot aan het adres van Earthquakes-spits Jeremy Ebobisse. Die vermeldde erbij dat het wellicht niet persoonlijk was, maar desalniettemin not done.

Vanzeir werd in minuut 72 onmiddellijk na het incident omringd door meerdere spelers van San Jose. De match lag daardoor zolang stil dat er 21 minuten extra time bijkwamen, een record in de MLS.

Vervanging

Overigens vroeg de trainer van Earthquakes aan zijn collega uit New York om Vanzeir meteen van het veld te halen. Dat gebeurde niet, Gerhard Struber haalde de spits Vanzeir pas in de 84e minuut naar de kant. De gelijkmaker viel in de 107e minuut.

Poll: Denk je dat Vanzeir zich schuldig gemaakt heeft aan racisme?

TAGS  I  Union  I  New York Red Bulls  I  San Jose Earthquakes

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024