‘Clement en co. slaan toe: AS Monaco plukt déze sterke man weg uit Brugge’

‘Clement en co. slaan toe: AS Monaco plukt déze sterke man weg uit Brugge’
Woensdag 05 april 2023 - 20:30   I   door Redactie

Philippe Clement heeft inmiddels al meer dan zestig wedstrijden achter de rug als hoofdtrainer van AS Monaco. De Belgische toptrainer was daarvoor natuurlijk jarenlang trainer van Club Brugge.

Maar dat is niet de enige link die de club uit het prinsdom heeft met de West-Vlaamse stad. Ze zijn namelijk ook de moederclub van Cercle Brugge, waarmee ze vaak spelers uitwisselen. Onder meer Jesper Daland mocht al komen meedraaien bij de ploeg van Clement. In december plukten ze ook CEO Ben Lambrecht weg bij De Vereniging.

Maar Lambrecht is niet de enige persoon die achter de schermen werkt, die indruk heeft gemaakt op het bestuur van AS Monaco. Bij de Monegasken gaat sportief directeur Paul Mitchell — waarschijnlijk naar Liverpool — vertrekken en Carlos Avina wordt naar voren geschoven als topfavoriet om hem op te volgen, dat meldt RMC Sport-journalist Maxime Tilliette.

De 32-jarige Mexicaan is momenteel de Technisch Directeur bij Cercle, waar hij een goede indruk naliet. Mitchell vertrekt pas aan het einde van het seizoen, maar ze zouden Avina per direct de overstap willen laten maken zodat hij nog even kan meedraaien onder de oude TD. Monaco zal waarschijnlijk beslissen wie de nieuwe TD wordt bij Cercle, net als voordien bij Avina.

Poll: Zal Clement ook volgend seizoen nog T1 zijn bij AS Monaco?

TAGS  I  Cercle Brugge  I  AS Monaco

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024