Aster Nzeyimana en co. zijn verbaasd door pijnlijke Club-transfer: “Héél straf”

Aster Nzeyimana en co. zijn verbaasd door pijnlijke Club-transfer: “Héél straf”
Dinsdag 04 april 2023 - 17:30   I   door Redactie

Club Brugge werd voor aanvang van het seizoen omgedoopt tot ‘het Bayern van België’. Die status verloren ze al snel. Momenteel is het knokken om in play-off 1 te raken.

Onder Rik De Mil krijgen er heel wat jonge talenten een kans. Tegen KV Mechelen eindigden ze met vijf spelers tussen de lijnen die dit seizoen nog in acite kwamen bij Club NXT. Deze winter zagen ze weliswaar een aantal van hun grootste talenten op een pijnlijke manier vertrekken.

Noah Mbamba trok bijvoorbeeld naar Bayer Leverkusen. Daar kwam hij nog niet aan spelen toe, in tegenstelling tot dat andere toptalent dat naar Duitsland verkaste. Arne Engels was dit weekend bij Augsburg al goed voor zijn vierde assist in de Bundesliga. Net als Mbamba maakte Engels deze winter de overstap voor 100.000 euro.

Bij 90 minutes, de podcast van Aster Nzeyimana en co., zijn ze best verrast door de prestaties van de jonge Duivel. “Het is een zéér opvallende transfer… ”, opent Aster. “Ik vind het heel straf dat hij nooit een kans gekregen heeft bij het A-elftal van Club”, pikt Tuur Dierckx in. “Zeker als je zijn prestaties nu bekijkt.”

Probleem

“Het is niet zo goed voor Club Brugge dat dit soort dingen gebeuren”, gaat de STVV-speler verder. “Andere talenten zien ook dat het voor spelers als Arne Engels lukt bij dit soort interessante ploegen. Dus zij gaan na een tijd ook niet meer per se willen doorbreken bij blauw-zwart." Als je naar de match van afgelopen weekend kijkt, dan lijkt Club uit zijn fouten geleerd te hebben. 

Poll: Was het een blunder van Club om Engels niet meer kansen te geven bij het A-elftal?

TAGS  I  Club Brugge  I  Club NXT  I  Bayer Leverkusen  I  Augsburg

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024