OFFICIEEL: België wil samen met déze landen straks het WK organiseren

OFFICIEEL: België wil samen met déze landen straks het WK organiseren
Donderdag 30 maart 2023 - 14:00   I   door Redactie

Een EK heeft België ooit al georganiseerd. In 2000 was dat en nu voelt de Belgische bond zich klaar om ook een WK te organiseren.

Sowieso is België geografisch gezien te klein en ook te beperkt in middelen om een groot toernooi te organiseren. Vandaar dat het Europese Kampioenschap voor mannen in 2000 samen met Nederland werd georganiseerd.

En voor het wereldkampioenschap heeft ons land zich samen met Nederland en Duitsland officieel kandidaat gesteld om in 2027 het WK voor vrouwen te organiseren. Dat heeft de Belgische voetbalbond recent bekendgemaakt.

"Afgelopen jaar bereikten we de kaap van 50.000 meisjes die aan het voetballen gingen", aldus Katrien Jans, Manager Vrouwenvoetbal, op de website van de bond. "Wij willen met ons bid dit momentum claimen en samen het vrouwenvoetbal een nieuwe boost geven."

Concurrentie

De Wereldvoetbalbond zal volgend jaar op 17 mei beslissen waar het WK 2027 voor vrouwen zal plaatsvinden. De concurrentie komt van Zuid-Afrika, de Verenigde Staten, Mexico, Brazilië en Chili die allen ook al interesse toonden.

Poll: Denk je dat België het zal halen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  België  I  Red Flames  I  Duitsland  I  Nederland

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024