Kevin De Bruyne houdt zich echt niet meer in met kritiek op bondscoach

Kevin De Bruyne houdt zich echt niet meer in met kritiek op bondscoach
Donderdag 30 maart 2023 - 10:00   I   door Redactie

De matchen tegen Zweden en Duitsland waren niet alleen de wederopstanding van de Rode Duivels, maar ook en vooral die van Kevin De Bruyne.

De spelmaker lijkt compleet bevrijd en één en ander kan niet los gezien worden van het gegeven dat er met Domenico Tedesco een nieuwe bondscoach aan het roer staat bij de nationale ploeg. Nu blijkt pas hoezeer zijn voorganger Roberto Martinez een rem was.

En dat liet De Bruyne na de spectaculaire 2-3-zege in en tegen Duitsland ook duidelijk merken. Al deed hij dat op zijn eigen onderkoelde manier, waardoor zijn sneer naar Martinez nooit als een rechtstreekse aanval overkomt.

"Je ziet dat de jonge spelers ons nieuwe energie geven", aldus de sterkhouder. "Ze komen nu naar hier met het gevoel dat ze kansen zullen krijgen en ze vechten voor de nationale ploeg. Als alle spelers op de juiste plaats staan, dan komt de kwaliteit naar boven."

Systeem

De lof richting het systeem van Tedesco was evenzeer kritiek richting Martinez. "De nieuwe bondscoach legt andere accenten. Het nieuwe systeem zorgt ervoor dat we hoger druk kunnen zetten en de bal sneller kunnen veroveren. Dan ben je vlugger opnieuw in balbezit."

Poll: Vind je dat De Bruyne gelijk heeft?

TAGS  I  Rode Duivels  I  België  I  Zweden  I  Duitsland

vrijdag 9 juni 2023

donderdag 8 juni 2023

woensdag 7 juni 2023