Horrorscenario: 'Club Brugge trekt naar buitenland voor Europese matchen'

Horrorscenario: 'Club Brugge trekt naar buitenland voor Europese matchen'
Dinsdag 28 maart 2023 - 08:30   I   door Redactie

Club Brugge zit met een groot probleem. En dat heet het Jan Breydelstadion. Dat zorgt er voor dat blauw-zwart drastisch zal moeten ingrijpen.

"De kans is reëel dat Club Brugge over twee jaar zijn Europese ‘thuiswedstrijden’ in het stadion van de Franse ploeg Rijsel zal moeten spelen." De Krant van West-Vlaanderen windt er niet eens doekjes om.

Oorzaak is uiteraard het aftandse Jan Breydelstadion dat straks zo goed als zeker niet meer aan de normen van de UEFA zal voldoen. Dat beseft ook de Brugse burgemeester Dirk De fauw maar al te goed.

“Hoe lang zal er nog Europees op Jan Breydel kunnen gespeeld worden?", stelt die in het weekblad. En een andere Belgische arena in de buurt is geen optie, wegens te klein of te ver. "Het dichtste stadion van enige omvang is dat van Rijsel….”

Noord-Frankrijk

Oftewel Lille zoals de club (en de stad) in het Frans heten. Het zou een horrorscenario zijn. Een Belgische club die zijn Europese wedstrijden moet gaan afwerken in Noord-Frankrijk. Als dat geen wake-up call zou zijn.

Poll: Zou je dit kunnen aanvaarden?

TAGS  I  Club Brugge  I  Lille  I  Rijsel

woensdag 7 juni 2023

dinsdag 6 juni 2023

maandag 5 juni 2023