Filip Joos en co. halen uit naar RC Genk: "Reuzenschande? Kinderachtig!"

Filip Joos en co. halen uit naar RC Genk:
Dinsdag 21 maart 2023 - 12:30   I   door Redactie

Er is dezer dagen heel wat te doen rond Racing Genk. De frustratie om de mindere resultaten in de competitie vertalen zich immers ook op een andere manier.

Met name in de felle kritiek op de selectie van de Rode Duivels. Dimitri De Condé haalde zwaar uit omdat Bryan Heynen en Mike Trésor er niet bij zijn en stelde dat hij de samenwerking met de voetbalbond over het huisvesten van de nationale jeugdploegen zou herbekijken.

"Ik vind het een heel raar moment om kritiek te uiten", aldus Joos in Extra Time. "Het is nog maar de eerste selectie van Tedesco en hij neemt maar 20 spelers mee. Ik vond het een grotere schande dat Trésor onder Roberto Martinez niet bij de 51 gepreselecteerden voor het WK zat."

"Je hebt Trossard op links, je hebt Carrasco op links... Is dat dan een reuzenschande dat hij er niet bij is? Terwijl Trésor een beetje in dalende lijn zit, net zoals heel Racing Genk trouwens. Die pech hebben ze dan wel. Het loopt gewoon minder."

Tekort

Mede-analist Youri Mulder ging nog een stap verder: "Zie jij Trésor ooit voor de absolute top spelen? Ik niet. Geweldige speler, maar ik zie hem niet de carrière van een Trossard maken. Dat heeft vooral met het fysieke te maken, met dynamiek en tempo."

"Daarin komt hij nog tekort. En daar kijkt Tedesco naar, de anderen hebben dat meer", verdedigde de Nederlander de keuze van de bondscoach. "Dat Genk dreigt dat ze niet meer bij hun mogen komen trainen en spelen, is kinderachtig."

Poll: Vind jij de kritiek van Genk over Trésor terecht?

TAGS  I  Rode Duivels  I  België  I  KRC Genk

maandag 27 mei 2024

zondag 26 mei 2024

zaterdag 25 mei 2024

vrijdag 24 mei 2024

donderdag 23 mei 2024