‘Referee Department blundert: Scheidsrechter compleet noorden kwijt’

‘Referee Department blundert: Scheidsrechter compleet noorden kwijt’
Maandag 20 maart 2023 - 19:00   I   door Redactie

Er is de laatste speeldagen iedere keer wel iets van opschudding rond de scheidsrechter of de VAR. Ook afgelopen weekend was het weer van dat.

In het duel tussen Antwerp en Charleroi werd scheidsrechter Nathan Verboomen namelijk naar het scherm geroepen na een handsbal van Charleroi-verdediger Tchatchoua. “Maar hij floot geen penalty”, aldus ex-ref Gumienny bij Het Belang van Limburg.

“Dat deed hij zelfs niet na het zien van de beelden waarop je duidelijk zag dat de verdediger de bal met zijn arm raakte”, gaat hij verder. “Van alle handsballen die ik de voorbije weken zag, was dit toch wel een héél duidelijke.” Toch gaf het Referee Department Verboomen maandag gelijk.

Vorig weekend was Verboomen dan weer de VAR bij KV Mechelen-STVV: “Toen kende hij wél een strafschop toe voor een handsbal, maar die had niemand in het stadion gezien! En het Referee Department gaf hem nadien nog eens gelijk!”

Flater

“Scheidsrechter Nathan Verboomen is compleet het noorden kwijt”, concludeert de ex-ref. Hij wijst daar één schuldige voor aan: “Dat komt allemaal door de instructies van het Departement!” Hieronder kan je de bewuste fases (en de uitleg van Frank De Bleeckere) nog eens bekijken.

Poll: Moet Verboomen tijdelijk geschorst worden?

TAGS  I  Charleroi  I  Antwerp  I  KV Mechelen  I  STVV

woensdag 12 juni 2024

dinsdag 11 juni 2024

maandag 10 juni 2024

zondag 9 juni 2024

zaterdag 8 juni 2024