Tedesco serieus op zijn plaats gezet: “Kan niet zomaar gezegd worden!”

Tedesco serieus op zijn plaats gezet: “Kan niet zomaar gezegd worden!”
Zaterdag 18 maart 2023 - 08:30   I   door Redactie

Vrijdag was het eindelijk van dat. Bondscoach Domenico Tedesco pakte uit met zijn eerste selectie voor de Rode Duivels. Hij had meteen enkele verrassingen in petto.

Zo roept hij bijvoorbeeld maar twee spelers uit de Jupiler Pro League op: Jan Vertongen en Zeno Debast. Beiden spelen voor Anderlecht, wat dus betekent dat ploegen als Union, Club en KRC Genk geen spelers opgeroepen zien worden.

KRC Genk mag vrijdag dan wel gelijk gespeeld hebben tegen Cercle, ze staan nog steeds aan de leiding van het klassement. De Condé reageerde al verafschuwd op de selectie van de Duivels. Ook Bryan Heynen heeft inmiddels zijn zegje gedaan.

De aanvoerder van de Limburgers nam bij Eleven Sports het woord: “Dit is wel een teleurstelling. Ik had erop gehoopt, maar er wordt door de bondscoach gezegd dat het voordelig is om in een topcompetitie te spelen.”

Europa

“Maar we hebben drie ploegen in de kwartfinale van Europa!”, gaat Heynen verder. “Dus dat argument over de topcompetities kan volgens mij niet zomaar gezegd worden”, concludeert een zichtbaar teleurgestelde Heynen.

Poll: Vind jij het logisch dat spelers uit topcompetities een streepje voor hebben?

TAGS  I  Rode Duivels  I  KRC Genk

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024

donderdag 11 april 2024