UEFA reageert op Anderlecht en ziet zich verplicht drastisch in te grijpen

UEFA reageert op Anderlecht en ziet zich verplicht drastisch in te grijpen
Vrijdag 17 maart 2023 - 16:00   I   door Redactie

Bij Anderlecht hadden ze het wellicht niet durven dromen, maar de kwartfinale in de Conference League is een feit. Al heeft dat wel zo zijn gevolgen.

Want er is het gegeven dat paars-wit het Lotto Park in bruikleen geeft aan Union, dat voor zijn geweldig parcours in de Europa League op zoek was naar een groter en beter uitgerust stadion dan dat van OHL.

Al had er niemand rekening mee gehouden dat ook Anderlecht verder zou doorgaan in Europa. En nu dat wel het geval is, ziet de UEFA zich verplicht om drastisch in te grijpen. Dat bleek ook voor de loting voor de kwartfinales.

De Europese voetbalbond kondigde aan dat Union als Europa League-deelnemer voorrang krijgt en zodoende de volgorde van de matchen mag behouden. Omdat Bayer Leverkusen-Union uit de bus kwam, moet Anderlecht zich aanpassen.

Wijziging

En de recordkampioen ziet zo het voordeel om eerst op verplaatsing te spelen wegvallen. De affiche AZ-Anderlecht die aanvankelijk als heenmatch geloot werd, wordt zo gewijzigd naar Anderlecht-AZ. Als dat de Brusselaars maar niet zuur opbreekt.

Poll: Vind je dit een goede oplossing?

TAGS  I  Anderlecht  I  AZ  I  Bayer Leverkusen  I  Union

zaterdag 1 april 2023

vrijdag 31 maart 2023

donderdag 30 maart 2023