Vader Courtois verrast over afscheid Thibaut: “Stoppen op hoogtepunt”

Vader Courtois verrast over afscheid Thibaut: “Stoppen op hoogtepunt”
Woensdag 15 maart 2023 - 15:00   I   door Redactie

Bij de Rode Duivels haken er de laatste tijd heel wat toppers van de Gouden Generatie af. Hazard, Alderweireld en Mignolet trokken na het WK de deur achter zich toe.

Die laatste moest in zijn carrière als Duivel tevreden zijn met een rol als tweede doelman. Thibaut Courtois (30) was al die jaren natuurlijk de vaste waarde tussen de palen. Bij TVL Sportcafé kwam Thierry Courtois aan het woord.

Daar had de vader van ‘de beste doelman ter wereld’ het over de toekomst van zijn zoon, die vorig jaar de Champions League won met Real Madrid: “Thibaut staat al zo lang aan de top. Hij is gewend om onder die druk te spelen.”

“Ik weet niet of hij nog naar een andere club zou willen gaan om uit te bollen. Ik denk dat hij liever stopt op een hoogtepunt”, verklaart Thierry. “Ik hoop dat hij nog vier of vijf jaar bij Real Madrid kan spelen en dan zal het wel genoeg geweest zijn.”

Duivels

Het is natuurlijk mogelijk dat Courtois tot het einde van zijn carrière doorgaat als Rode Duivel. Die kans lijkt weliswaar klein, want net als voor de andere afhakers wordt het programma steeds drukker.

Courtois stapt binnenkort in het huwelijksbootje met Mishel Gerzig. Hij heeft ook al twee kinderen uit zijn vorige relatie. Zijn privéleven kan ook een belangrijke rol spelen in zijn beslissing. Het EK van 2024 zou dus zomaar zijn laatste grote toernooi kunnen zijn.

Poll: Zal het EK van 2024 Courtois zijn laatste toernooi als Rode Duivel worden?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Real Madrid

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024