‘Domper voor doelman Bart Verbruggen: RSC Anderlecht is een groot nadeel'

‘Domper voor doelman Bart Verbruggen: RSC Anderlecht is een groot nadeel'
Woensdag 22 februari 2023 - 18:00   I   door Redactie

Bart Verbruggen passeerde een tijdje geleden Hendrik Van Crombrugge in de pikorde bij Anderlecht. De jonge Nederlander doet het goed als eerste doelman.

Je zou verwachten dat ze dat ook in Nederland opgemerkt hebben, maar zeker niet elke voetbalanalist is op de hoogte van de prestaties van Verbruggen. “Ik weet niet of hij het goed of slecht doet”, gaf Kees Kwakman toe bij ESPN.

Zeker in België opperen sommigen dat hij klaar is om opgeroepen te worden voor Oranje. Maar het feit dat hij bij Anderlecht speelt, in de Jupiler Pro League, lijkt een groot nadeel te zijn voor Verbruggen.

In Nederland wordt er namelijk nog altijd wat neergekeken op de Pro League. Bij onze noorderburen focussen ze zich dan ook vooral op de Eredivisie wanneer het keepersdebat over de nationale ploeg oplaait.

Concurrenten

Oranje opent zijn EK-kwalificatiecampagne met wedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar. Wat een voordeel kan zijn voor Verbruggen, is dat er momenteel niet zo veel concurrentie is.

Noppert en Bijlow zijn geblesseerd en Pasveer is zijn basisplaats bij Ajax kwijt. Volgens Kwakman zullen Cillessen en Flekken terugkeren, Verbruggen zou dan mogelijks als derde doelman kunnen aansluiten.

Poll: Zal Verbruggen binnenkort opgeroepen worden voor Oranje?

TAGS  I  Anderlecht  I  Oranje

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024