'Scott Parker moet bij Club Brugge per direct terugkeren naar déze succesformule'

'Scott Parker moet bij Club Brugge per direct terugkeren naar déze succesformule'
Dinsdag 14 februari 2023 - 17:00   I   door Redactie

Het is voor iedereen een raadsel hoe goed Club Brugge voor de dag zal komen tegen Benfica, maar ook in de wedstrijden daarna.

En dat heeft de nieuwe trainer Scott Parker vooral te wijten aan zichzelf. Met zijn voortdurende gewissel heeft hij bij zijn spelers vooral twijfel gezaaid. Eddy Snelders weet bij Sporza hoe dat op te lossen valt. "Keer terug naar de succesformule van voor het WK."

Met andere woorden, de manier waarop blauw-zwart onder Carl Hoefkens zo goed presteerde. "Op die manier vindt de ploeg misschien weer zijn houvast terug. Als je met alles blijft experimenteren... Zo beland je van de regen in de drop."

"Ik zou terugkeren naar een driemansdefensie", aldus de analist. "Ik geef de voorkeur aan Hendry boven Odoi - hij is meer een echte verdediger. Naast hem zet ik de ervaren Mechele en ook nog Sylla, die intrinsiek de beste van allemaal is."

Ontploffen

Op zijn middenveld zet Snelders Onyedika én Rits in steun van Vanaken. "Want je moet Vanaken de belangrijkste persoon van de ploeg proberen te maken." Buchanan en Skov Olsen - die laatste is nu wel niet fit - zijn eerste keuze op de flanken.

Vooraan verrast snelders wel: "Ik zou het nog eens met Yaremchuk proberen", klinkt het. "Hij moet toch een keer ontploffen? Bovendien brengt hij iets meer diepgang in de ploeg. Achter hem zou ik Lang een vrije rol laten innemen."

Poll: Vind je dat Snelders gelijk heeft?

TAGS  I  Club Brugge  I  Benfica

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024