Anderlecht-supporters halen opgelucht adem, Antwerp-fans compleet in shock

Anderlecht-supporters halen opgelucht adem, Antwerp-fans compleet in shock
Woensdag 08 februari 2023 - 16:00   I   door Redactie

Voor aanvang van het seizoen werden er twee grote favorieten voor de titel naar voren geschoven: Antwerp en Club Brugge. Momenteel staan ze respectievelijk derde en vierde in het klassement.

De Licentiecommissie bracht vandaag de financiële cijfers van de Belgische profclubs van het jaar 2022 naar buiten. Die kleurden roder dan ooit tevoren, met een totaalverlies van 156 miljoen euro.

Er waren amper vier clubs die een positief resultaat boekten. Club Brugge, Charleroi, KV Kortrijk en Anderlecht. Paars-wit heeft dat vooral te danken aan de kwijtgescholden schulden en de uitzonderlijke kapitaalsinjectie.

Wat verder nog opvalt is dat Antwerp de slechtste leerling van de klas is. Het tekort is énorm: 31,5 miljoen euro verlies. “De commissie oordeelde wel dat geen enkele club een inbreuk heeft gepleegd op het niet-naleven van het aanvaardbaar verlies”, meldt Sporza.

Eersteklassers

Anderlecht: 4 miljoen
Club Brugge: 3,8 miljoen
Charleroi: 1,8 miljoen
KV Kortrijk: 1,3 miljoen
Cercle Brugge: -1,8 miljoen
STVV: -3,4 miljoen
KRC Genk: -3,6 miljoen
Seraing: -4 miljoen
Union: -4,8 miljoen
Eupen: -5,1 miljoen
KV Oostende: -5,2 miljoen
KV Mechelen: -6,3 miljoen
AA Gent: -7,5 miljoen
Zulte Waregem: -8,5 miljoen
Westerlo: -11,6 miljoen
Standard: -22,3 miljoen
Antwerp: -31,5 miljoen

Poll: Had jij dit verwacht?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem  I  Westerlo

zaterdag 1 april 2023

vrijdag 31 maart 2023

donderdag 30 maart 2023