Club-fans zien wintervertrekker omgedoopt worden tot ‘voetbalgod’: “Onze verlosser!”

Club-fans zien wintervertrekker omgedoopt worden tot ‘voetbalgod’: “Onze verlosser!”
Zaterdag 28 januari 2023 - 19:00   I   door Redactie

Club Brugge heeft deze winter heel wat spelers laten gaan. Denk maar aan Ruud Vormer, Eduard Sobol en Cyle Larin.

Maar ook enkele tieners besloten om de deur bij blauw-zwart achter zich dicht te trekken. Noah Mbamba trok naar Bayer Leverkusen, Arne Engels naar FC Augsburg.

De 19-jarige Engels — die nooit heeft mogen debuteren bij het A-elftal van Club — mocht in de Bundesliga meteen in de basis starten tegen Dortmund. Ze verloren met 4-3, maar Engels gaf wel een assist.

Ook in de (stunt)overwinning tegen Borussia Mönchengladbach stond Engels negentig minuten op het veld, het werd 1-0. Augsburg staat momenteel veertiende in de Bundesliga, twee punten boven de degradatiezone.

Supporters

De fans van FC Augsburg zijn al helemaal wild van het jonge Belgische talent, die ze voor honderdduizend euro overgenomen hebben van Club NXT. “Engels is een voetbalgod” en “Hij is onze redder”, laten enkele fans via Twitter weten.

Ook zaterdagavond stond Arne Engels trouwens heel de wedstrijd tussen de lijnen. Hij speelde zeker geen slechte wedstrijd, maar Augsburg verloor wel met 1-3 van Freiburg. Het was zijn derde volledige match in zes dagen tijd. 

Poll: Springt Club verkeer om met zijn (top)talenten?

TAGS  I  Club Brugge  I  Club NXT  I  FC Augsburg

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023

maandag 27 november 2023

zondag 26 november 2023

zaterdag 25 november 2023