‘Paars-wit en trainer Brian Riemer huiveren: Déze noodoplossing plots in de maak’

‘Paars-wit en trainer Brian Riemer huiveren: Déze noodoplossing plots in de maak’
Zaterdag 07 januari 2023 - 09:00   I   door Redactie

Anderlecht ontvangt zondag Union in het Lotto Park. Brian Riemer hoopt ook zijn tweede competitiematch als winnaar af te sluiten.

Daarvoor zal hij wel creatief moeten uitpakken, want Anderlecht kampt met defensieve problemen. Hannes Delcroix viel eerder deze week voor meer dan een maand uit met een knieblessure.

Ook Zeno Debast is op de sukkel. Zaterdag volgt de laatste test om te zien of hij speelklaar raakt. “We willen geen risico’s nemen”, liet Brian Riemer optekenen.

Wie zal er dan wel naast Vertonghen plaatsnemen? Toch maar Wesley Hoedt? “Neen, zijn situatie blijft dezelfde”, is de trainer duidelijk. “Er zijn nog andere opties. Sardella kan op die positie voetballen, of Sadiki.”

Middenvelder

“Het kan zelfs een optie zijn om een middenvelder achteruit te schuiven. Zo speelde Amadou Diawara al centraal achterin en dat deed hij niet slecht”, aldus Riemer.

Het Nieuwsblad ziet dat Riemer net in de levensbelangrijke Brusselse derby zal moeten experimenteren in de achterhoede. Sudpresse verwacht dat Diawara naast Vertonghen aan de aftrap zal verschijnen.

Poll: Zal Anderlecht winnen tegen Union?

TAGS  I  Anderlecht  I  Union

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024