Halve finales bekend: Mbappé ziet tegen Engeland gemiste penalty beslissen

Halve finales bekend: Mbappé ziet tegen Engeland gemiste penalty beslissen
Zaterdag 10 december 2022 - 21:58   I   door Redactie

De laatste wedstrijd in de kwartfinale was een absolute kraker. Wereldkampioen Frankrijk, met topschutter Mbappé, nam het op tegen de vice-Europese kampioen, England.

Engeland - Frankrijk 1-2

De Fransen begonnen met een aantal mooie combinaties aan de wedstrijd. Real-speler Tchouaméni wist de ban te breken met een schitterend afstandsschot. Engeland speelde ook een aantal kansen bij elkaar, maar had moeite met zich door te zetten.

Na de onderbreking schoten de Engelsen verschroeiend uit de startblokken en werden ze beloond met een penalty. Kane trapte de bal staalhard voorbij Lloris, waarna de wedstrijd helemaal losbarstte. Giroud bracht de Fransen opnieuw op voorsprong.

Théo Hernandez beging iets later een bijzonder domme duwfout in de zestien. Kane zette zich in de 83ste minuut opnieuw achter de bal... maar trapte hoog over! Frankrijk hield stand en stoot zo met veel moeite door naar de halve finale. 

Halve finale

Nu alle kwartfinales afgewerkt zijn, weten we welke vier landen er nog om de wereldbeker mogen strijden. Argentinië neemt het op tegen Kroatië, terwijl Marokko Frankrijk uit een tweede opeenvolgende finale probeert te houden.

Doelpuntenmakers

17’ Tchouaméni 0-1, 53’ Kane 1-1 (pen), 78' Giroud 1-2

Poll: Wie wordt er wereldkampioen?

TAGS  I  Engeland  I  Frankrijk  I  Kroatië  I  Argentinië  I  Marokko

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024