Ruud Vormer snapt er echt helemaal niets van: "In hun plaats was ik allang gestopt"

Ruud Vormer snapt er echt helemaal niets van:
Vrijdag 09 december 2022 - 13:00   I   door Redactie

Ruud Vormer mag op papier dan wel nog voetballer zijn, in de praktijk komt hij meer in beeld als analist dan als speler.

Zo heeft hij in Het Nieuwsblad een column waarbij hij het WK en dan vooral Oranje volgt. In aanloop naar de kwartfinale tegen Argentinië van vrijdagavond kon hij natuurlijk niet anders dan het over zijn landgenoten te hebben.

Maar Vormer koos met Daley Blind wel een opmerkelijk figuur uit om te belichten. Zo kaartte hij onder meer diens hartstilstand van drie jaar geleden tijdens een Champions League-wedstrijd tegen Valencia aan, waarna bij hem een defibrillator werd ingeplant.

"Een jaar later kreeg ie het nog een keer", aldus Vormer. "Ik vind dat heel eng om te zien. Toen dat gebeurde met Christian Eriksen bij Denemarken zat ik te kijken met Anthony Van Loo. Om dat samen met Anthony te zien, dat was een ramp. Heel erg."

Nare verhalen

Omdat Van Loo hetzelfde overkwam en hij ook na het inplanten van een defibrillator nog een aantal keer een hartstilstand kreeg, bij Roeselare en KV Kortrijk. "Als Anthony daarover vertelt, zijn dat heel nare verhalen", is Vormer nog steeds onder de indruk.

"Eerlijk gezegd begrijp ik niet waarom die jongens dan nog doorgaan", besluit hij. "Ik weet, het is voor mij makkelijk praten. Ik heb het nooit meegemaakt. Maar was ik Blind of Eriksen, ik kapte ermee. Anthony vindt dat ook. Het is wel des te knapper dat Daley dan toch nog op dit niveau speelt, op een WK."

Poll: Deel je de mening van Vormer?

TAGS  I  Club Brugge  I  Rode Duivels  I  België  I  Oranje  I  Denemarken

dinsdag 5 maart 2024

maandag 4 maart 2024

zondag 3 maart 2024

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024