Helmut Lotti is furieus na zege van Marokko op de wereldbeker: “Onvoorstelbaar!”

Helmut Lotti is furieus na zege van Marokko op de wereldbeker: “Onvoorstelbaar!”
Woensdag 07 december 2022 - 21:00   I   door Redactie

Marokko wist na de overwinning tegen België ook de scalp van Spanje (na strafschoppen) te nemen. In de kwartfinale bekampen ze Portugal voor een plek in de halve finale.

Na de wedstrijd feliciteerde Helmut Lotto Marokko op de Facebook-pagina van Sporza. Hij kreeg weliswaar “een onvoorstelbare hoop racistische bagger” als antwoorden op zijn reactie te zien. “Het was zo erg dat Sporza beslist heeft om alle antwoorden te verwijderen. Jammer maar begrijpelijk”, deelt hij mee via Facebook.

“Als jonge gast speelde ik met en tegen Vlaamse, Turkse, Italiaanse en Marokkaanse jongens. En dat was altijd tof. Ik weiger om een hele bevolkingsgroep over dezelfde kam te scheren vanwege wat uitschot”, verklaart Helmut Lotti. “En zijn we de Marokkaanse mensenketting tegen de rellen al vergeten na de vorige wedstrijd?”

“Zijn er in dit land problemen? Ja. Moeten die bespreekbaar zijn en opgelost worden? Ja. Moeten we daarbij open en redelijk blijven naar iedereen toe? Jazeker!”, aldus de BV. “En probeer de ander te begrijpen en desnoods de verbale confrontatie beschaafd aan te gaan", deelt hij nog mee.

Proficiat

Afsluiten doet Helmut Lotti door de Marokkaanse voetbalfans nogmaals te feliciteren met hun overwinning: “Nog eens proficiat aan mijn Marokkaanse vrienden met jullie overwinning! En feest uitgelaten, maar met respect.”

Poll: Deel jij de mening van Helmut Lotti?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Marokko  I  Portugal  I  Spanje

zaterdag 28 januari 2023

vrijdag 27 januari 2023

donderdag 26 januari 2023