OFFICIEEL: Alexander Blessin kan een spectaculaire terugkeer maken naar België

OFFICIEEL: Alexander Blessin kan een spectaculaire terugkeer maken naar België
Dinsdag 06 december 2022 - 14:30   I   door Redactie

Er zijn zo van die trainers die voor altijd verbonden blijven aan de Jupiler Pro League. Alexander Blessin is zo iemand.

Want ondanks dat hij met KV Oostende maar één Belgische club getraind heeft was zijn passage bij de kustploeg zo indrukwekkend dat hij genoemd werd bij meerdere topclubs. Er waren zelfs gesprekken met Club Brugge, maar uiteindelijk werd het FC Genoa.

Daar is de Duitser dinsdagmiddag nu ook officieel ontslagen, waardoor hij nu opnieuw vrij op de markt is. Het laat zich raden dat vanaf het moment dat er een trainerspositie vacant komt in de Jupiler Pro League Blessin daar een kandidaat zal zijn. 

En dat zou op alle vlakken een spectaculaire terugkeer zijn, niet in het minst omdat de trainer voor aanvallend verticaal voetbal staat met hoge pressing. Iets wat bij Genoa niet genoeg uit de verf kwam. Blessin kon vorig seizoen de degradatie uit de Serie A niet vermijden.

Vijfde plaats

En in de Serie B liep het dit jaar ook al niet vlot. Uit de laatste vijf competitieduels werden maar twee punten gepuurd. De laatste overwinning dateert intussen al van eind oktober. Genoa zakte in de rangschikking weg naar de vijfde plaats, met 23 punten na 15 duels.

Poll: Zou je Blessin graag zien terugkeren naar de Jupiler Pro League?

TAGS  I  Genoa  I  KV Oostende  I  Standard

maandag 6 februari 2023

zondag 5 februari 2023

zaterdag 4 februari 2023

vrijdag 3 februari 2023