Ryan bezorgt Andreas Skov Olsen opdoffer, Tunesië stunt pijnlijk tegen Frankrijk

Ryan bezorgt Andreas Skov Olsen opdoffer, Tunesië stunt pijnlijk tegen Frankrijk
Woensdag 30 november 2022 - 18:00   I   door Redactie

Woensdagmiddag werd er in Groep D beslist over wie er zou doorstoten naar de achtste finale. Australië en Denemarken streden hoogstwaarschijnlijk onderling om de tweede plaats in de poule.

Australië-Denemarken 1-0

De eerste helft was vrijwel een maat voor niets. Denemarken was niet zo goed, maar Australië kon/wilde daar ook bijzonder weinig tegenover zetten. We gingen dan ook met een brilscore de rust in.

In de tweede helft was het Australië dat tot grote frustratie van Skov Olsen op voorsprong kwam. Denemarken moest wel komen, maar dat lukte hen amper. 

Voor Denemarken en Club-speler Skov Olsen volgt er een roemloze aftocht. Australië en Matthew Ryan mogen zich tegen alle verwachtingen in opmaken voor de achtste finale. 

Doelpuntenmaker:

60’ Leckie 1-0

Tunesië-Frankrijk 1-0

Frankrijk kwam met een B-elftal aan de aftrap, al liepen daar nog steeds heel wat wereldsterren in rond. Tunesië maakte verrassend genoeg al snel de openingstreffer, maar zag die afgekeurd worden wegens buitenspel.

Na een matige eerste helft — waar Tunesië de gevaarlijkste ploeg was — gingen we zonder doelpunten rusten. Na de onderbreking was het toch prijs voor Tunesië. Een stunt in de maak?

Ja zeker, maar dan wel een héél pijnlijke. Door de overwinning van Australië zijn ze alsnog uitgeschakeld in de wereldbeker. Dit is waarschijnlijk de zuurste overwinning tegen een wereldkampioen ooit. 

Doelpuntenmaker:

58’ Khazri 1-0

Rangschikking:

1. Frankrijk 6 (6-3)
3. Australië 6 (3-4)
2. Tunesië 4 (1-1)
4. Denemarken 1 (1-3)

Poll: Had jij dit zien aankomen?

TAGS  I  Frankrijk  I  Tunesië  I  Australië  I  Denemarken

woensdag 28 februari 2024

dinsdag 27 februari 2024

maandag 26 februari 2024

zondag 25 februari 2024