Marc Van Ranst ziet maar één uitweg voor de Duivels: “Kom terug naar België!”

Marc Van Ranst ziet maar één uitweg voor de Duivels: “Kom terug naar België!”
Maandag 21 november 2022 - 17:00   I   door Redactie

De Rode Duivels trappen woensdag hun wereldbeker op gang tegen Canada. Maandag raakte bekend dat de FIFA het niet zal toestaan om met de OneLove-armband te spelen.

Naast de Duivels wilden ook Nederland, Engeland, Wales, Denemarken, Zwitserland én Duitsland met de OneLove-armband spelen. De bonden hebben intussen laten weten dat ze de band niet zullen dragen. De FIFA dreigde er namelijk mee om de kapitein die de OneLove-band draagt, al voor aanvang van de match een gele kaart te geven. 

Die boodschap — die pas enkele uren voor de match van Engeland verspreid werd — is bij enkelen in het verkeerde keelgat geschoten. Zo ook bij viroloog Marc Van Ranst, die sinds de coronapandemie een echte BV geworden is.

Door de manier dat de FIFA de kwestie rond de kapiteinsbanden heeft aangepakt, stelt Van Ranst voor om met de ganse ploeg van het veld te stappen en terug naar België te komen.

Spelletje

“Voetbal is maar een spelletje. Waarden zijn geen spelletje”, deelt Van Ranst mee op Twitter. Als de hoogleraar virologie bondscoach zou zijn, dan zouden de Rode Duivels dus niet in actie komen op deze wereldbeker!

Poll: Vind jij dat Van Ranst gelijk heeft?

TAGS  I  Rode Duivles

donderdag 8 december 2022

woensdag 7 december 2022

dinsdag 6 december 2022