OFFICIEEL: FIFA legt Rode Duivels het zwijgen op en dreigt met déze ferme straf

OFFICIEEL: FIFA legt Rode Duivels het zwijgen op en dreigt met déze ferme straf
Maandag 21 november 2022 - 11:15   I   door Redactie

Binnen een aantal uren zullen Engeland en Nederland hun eerste wedstrijd van deze wereldbeker spelen. Daar zullen ze de OneLove-armband niet dragen.

Samen met de bonden van Wales, Denemarken, Duitsland, Zwitserland én België maakten ze bekend dat ze niet met de OneLove-armband zullen spelen. De FIFA dreigde met een gele kaart voor aanvang van de match.

Die kaart zou worden uitgedeeld aan de kapitein die met de armband aan de aftrap verschijnt. De betreffende bonden hebben inmiddels beslist om de armband niet te dragen. “We zijn gefrustreerd door de beslissing van de FIFA”, klinkt het.

“Maar we kunnen onze spelers niet in een positie brengen waarin ze sportieve sancties kunnen krijgen. Daarom hebben we hen gevraagd om niet met de OneLave-band te spelen. We waren bereid om boetes te betalen, maar het risico van het krijgen van een kaart willen we niet lopen”, is de conclusie.

Armband

De OneLove-kapiteinsband symboliseerde de verbinding en was een statement tegen alle vormen van discriminatie. Dat statement zullen ze nu dus niet op die manier kunnen maken, maar wie weet vinden ze wel een andere manier om hun stem te laten horen.

Poll: Vind jij dat de bonden de juiste beslissing nemen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Nederland  I  Engeland

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024