Zeer straffe voorspelling: Zó ver zullen de Rode Duivels op het WK in Qatar raken

Zeer straffe voorspelling: Zó ver zullen de Rode Duivels op het WK in Qatar raken
Donderdag 17 november 2022 - 18:00   I   door Redactie

Binnen een kleine week is het zover, dan zullen de Rode Duivels hun WK in Qatar op gang trappen. Canada moet het eerste slachtoffer worden.

De algemene perceptie rond de nationale ploeg is momenteel niet zo positief. De voorspelling van statistiekbureau Gracenote is dat wel. Ze verwachten namelijk dat de Duivels de finale op het WK zullen spelen. Op basis van meer dan een miljoen simulaties zal België Frankrijk, Portugal én Duitsland verslaan.

“Het resultaat van miljoenen simulaties hebben we in een knock-outfase gegoten die er als volgt uitziet”, aldus een woordvoerder van Gracenote. De Rode Duivels zullen volgens de voorspelling iedere ronde met de hakken over de sloot overleven.

Tegen Duitsland maken we 57 procent kans om door te stoten. Tegen Frankrijk en Portugal verkleint die kans naar 54 procent. In de finale zou Brazilië duidelijk een maatje te groot zijn, ze krijgen namelijk 64 procent kans om die wedstrijd te winnen.

Poll: Hoe ver denk jij dat de Duivels zullen raken?

TAGS  I  Rode Duivels  I  België  I  Canada  I  Marokko  I  Kroatië  I  Frankrijk  I  Portugal  I  Duitsland  I  Brazilië

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024