‘Déze Rode Duivel gaf een belletje aan Martinez en dacht door hem aan afscheid’

‘Déze Rode Duivel gaf een belletje aan Martinez en dacht door hem aan afscheid’
Zaterdag 15 oktober 2022 - 20:00   I   door Redactie

Binnen een dikke maand trappen de Belgen hun wereldbeker af tegen Canada. Eén Rode Duivel hekelt zijn tekort aan speelgelegenheid bij de nationale ploeg.

Het gaat over Albert Sambi Lokonga. De jonge middenvelder speelt momenteel bij Arsenal, maar verzamelt niet al te veel speelminuten. Ook bij de Duivels kreeg hij van Martinez nog maar één keer de kans om zich te laten zien.

In maart wilde Martinez de jonge garde van de Rode Duivels een kans geven tegen Ierland en Burkina Faso. Lokonga werd opgeroepen, maar kreeg geen speelminuten. “Ik heb Martinez nadien gebeld, want ik was echt boos”, aldus Lokonga bij La Dernière Heure.

“Ik dacht er zelfs aan om te stoppen bij de nationale ploeg, zo boos was ik. Martinez meldde dat hij de voorkeur gaf aan spelers die toen bij hun club in actie kwamen”, gaat Lokonga verder, “Hij was ook niet echt tevreden over mijn trainingen.”

Bad Boy

“Ik vond dat een vreemde uitleg, want mij afschilderen als een 'bad boy' is een makkelijk excuus om mij geen kansen te geven”, klinkt het bij de middenvelder. “Ik zou liever horen dat hij een andere speler boven mij verkiest, dat sluit het debat”, concludeert Lokonga.

Over zijn WK-kansen houdt de middenvelder het kort: “Het WK? Als ik mee mag gaan, zoveel te beter. Als ik geen selectie krijg, dan ga ik op vakantie!” Lokonga werd sinds zijn selectie in maart niet meer opgeroepen door Martinez.

Poll: Zou jij Sambi Lokonga meenemen naar het WK?

TAGS  I  Arsenal  I  Anderlecht  I  Rode Duivels

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024