Franky Van der Elst over Club Brugge-trainer Hoefkens: “Dat zou ik nooit doen!”

Franky Van der Elst over Club Brugge-trainer Hoefkens: “Dat zou ik nooit doen!”
Zaterdag 17 september 2022 - 08:00   I   door Redactie

Franky Van der Elst neemt iedere zaterdag een veelbesproken figuur onder de loep voor Het Nieuwsblad. Dit weekend was die eer weggelegd voor de trainer van Club Brugge: Carl Hoefkens.

Franky Van der Elst omschreef de aanstelling van Hoefkens als trainer initieel als: “Een afleidingsmanoeuvre.” Maar dat had de analist duidelijk verkeerd ingeschat: “Ik ging af op zijn gebrek aan ervaring, maar dat had ik toch verkeerd gedacht”, aldus Van der Elst bij Het Nieuwsblad.

Vooral de rust van Hoefkens laat een grote indruk na bij de analist: “Hij heeft ondanks een mindere start geen gekke dingen gedaan, is vertrouwen blijven houden in waar ze mee bezig waren en is erin geslaagd wat goed was te behouden”, is Van der Elst lyrisch maar duidelijk.

Wanneer er geopperd wordt dat Hoefkens ook bij de viering van zijn goals ijzig kalm blijft, heeft Van der Elst snel een reactie klaar: “Ik had mij nooit zo kunnen inhouden als trainer! Jamais de ma vie (nooit van mijn leven).” De analist zou zich dus nooit zo rustig kunnen houden zoals Hoefkens op Porto.

Poll: Zou jij zo kalm kunnen blijven als Hoefkens bij de 'viering' van een doelpunt?

TAGS  I  Club Brugge  I  Porto

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024