AC Milan dankt zijn scorende Belg tegen Dinamo Zagreb in de Champions League

Woensdag 14 september 2022 - 20:35   I   door Redactie

Woensdagavond opende AC Milan de Champions League-avond tegen Dinamo Zagreb. Zagreb stond na de eerste wedstrijd alleen aan de leiding van de poule. AC Milan heeft zijn kampioenenbal dan weer geopend met een gelijkspel tegen Red Bull Salzburg.

Milan-Dinamo Zagbreb 3-1

Bij de Milanezen begon Saelemaekers in de basis en De Ketelaere op de bank. Divock Origi moest dan weer geblesseerd van bij Lieven Maesschalck toekijken. Na een moeilijke eerste helft wist AC Milan op slag van rust de score te openen. Giroud trapte een penalty voorbij de Zagreb-doelman: 1-0.

In de tweede helft was het meteen raak voor Alexis Saelemaekers. De Belgische vleugelspeler kopte een voorzet van Leao staalhard tegen de netten (VIDEO): 2-0. Nog geen tien minuten later wist Dinamo Zagreb de aansluitingstreffer te maken.

In de 68ste minuut was het dan zover: Charles De Ketelaere kwam Olivier Giroud vervangen. Nog voor hij zijn stempel op de wedstrijd kon drukken, werd die al beslist. Pobega trapte de 3-1 als een raket voorbij de doelman van Dinamo Zagreb. Ook vanavond wist De Ketelaere zijn eerste doelpunt voor AC Milan dus niet te maken.

Doelpuntenmakers:

45’ Giroud 1-0 (pen), 46’ Saelemaekers 2-0, 56’ Orsic 2-1, 77’ Pobega 3-1

Poll: Vind jij dit een knappe goal van Saelemaekers?