‘Kogel door de kerk: RSC Anderlecht in mineur door deze ongelooflijke voorwaarden’

‘Kogel door de kerk: RSC Anderlecht in mineur door deze ongelooflijke voorwaarden’
Zaterdag 27 augustus 2022 - 20:00   I   door Redactie

Anderlecht speelt zondag tegen Union de eerste Brusselse derby van het seizoen. Vorig jaar wisten ze die geen enkele keer te winnen, meer zelfs: Anderlecht verloor vorig seizoen alle confrontaties met Union.

Naast het veld staat er ook nog het een en ander te gebeuren voor paars-wit. De Recordkampioen had bijvoorbeeld graag Joshua Zirkzee aangetrokken, maar die kans zit er nu niet meer in.

Transfergoeroe Fabrizio Romano meldt namelijk dat Zirkzee vandaag in Italië is aangekomen om een overeenkomst te beklinken. De Nederlandse spits zal voor Bologna FC tekenen, dat 8 miljoen euro neertelt voor de aanvaller.

Toch verwonderlijk, aangezien Anderlecht 10 miljoen euro veil had voor Zirkzee. Waarschijnlijk was het doorverkooppercentage doorslaggevend: Bayern zal 50% van de transfersom ontvangen wanneer Zirkzee Bologna verlaat. Ook zou er een terugkoopoptie in de deal verwerkt zitten.

Toekomst

Dat doorverkooppercentage zagen ze bij Anderlecht niet zitten. Voor Zirkzee wilden ze wel heel wat geld neertellen, aangezien hij in de toekomst ook veel zou kunnen opleveren. Met een doorverkooppercentage van 50% zou dat niet mogelijk geweest zijn.

Poll: Denk jij dat Anderlecht nog een extra spits zal weten aan te trekken?

TAGS  I  Anderlecht  I  Bologna

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024