Genk mist penalty, maar smeert Seraing wel grootste nederlaag van de JPL aan

Zaterdag 27 augustus 2022 - 17:45   I   door Redactie

KRC Genk ging tegen Seraing op zoek naar 15 op 18. De Limburgers zouden met een overwinning naar de kop van het klassement springen.

Seraing-KRC Genk 0-4

Na een kansarme openingsfase kwam de bal via de hand van een Seraing-verdediger op de stip. Bryan Heynen legde aan, maar zag zijn penalty gered worden. Iets later kwam Trésor mooi naar binnen om via een deviatie de bal in doel te trappen: 0-1 voor Genk. Dat was ook meteen de ruststand.

Genk wist snel in de tweede helft opnieuw te scoren. Paintsil legde de bal in de korte hoek voorbij doelman Dietsch. Seraing probeerde wel, maar kreeg na 66 minuten het deksel op de neus. Mike Trésor schoot zijn vijfde van het seizoen staalhard via de paal in doel. Na een owngoal werd het nog 0-4.

Zo pakt KRC Genk 15 op 18 en springt het naar de leiderspositie in het JPL-klassement. Het is tevens de eerste wedstrijd onder Vrancken dat Genk de 0 weet te houden. Er werd in deze JPL-campagne nog niet met meer dan 3 goals verschil gewonnen, nog maar eens een primeur voor het Genk van Vrancken.

Doelpuntenmakers:

30’ Trésor 0-1, 57’ Paintsil 0-2, 66’ Trésor 0-3, 68’ Lepoint 0-4 (own)

Poll: Vind jij dit een straffe prestatie van KRC Genk?