Complete verrassing: Anderlecht beëindigt oorlog met Union op ongeziene manier

Complete verrassing: Anderlecht beëindigt oorlog met Union op ongeziene manier
Dinsdag 09 augustus 2022 - 18:00   I   door Redactie

Het zat er meer dan bovenarms op tussen Anderlecht en Union nadat paars-wit er Felice Mazzu weggekaapt had. Maar dat lijkt nu verleden tijd.

Want een paar uur voordat de vice-kampioen dinsdagavond zijn Champions League-voorrondematch tegen Glasgow Rangers moest afwerken kwam er opeens verrassend nieuws aanwaaien.

En dat is dat - gesteld dat Union zich plaatst - het zijn volgende CL-match tegen PSV of Monaco niet in het stadion van OHL zal afwerken, maar wel in het... Lotto Park van Anderlecht.

Een complete ommekeer omdat beide clubs nog altijd oorlog aan het maken waren over het weghalen van Mazzu, tot zelfs de rechtbank toe. Maar omdat de UEFA een oplossing eiste voor de komende CL-partij, zijn de plooien nu gladgestreken.

Snel

Die kon overigens niet in Leuven plaatsvinden omdat voor de UEFA de partij van zondag tussen OHL en Club Brugge te dichtbij was om het stadion in gereedheid te brengen. Dus wordt het nu het Lotto Park.

"We zijn dankbaar dat Anderlecht zijn stadion ter beschikking wil stellen", aldus Union-CEO Philippe Bormans. "Het feit dat de clubs zo snel tot een beslissing konden komen, toont dat er veel meer is dat ons verenigt dan wat ons verdeelt."

Poll: Had je dit verwacht?

TAGS  I  Union  I  Anderlecht  I  OHL  I  Club Brugge  I  Glasgow Rangers  I  PSV  I  Monaco

zaterdag 9 december 2023

vrijdag 8 december 2023

donderdag 7 december 2023

woensdag 6 december 2023