Van Meir stelt zich ernstige vragen bij nieuwe blessure van Kompany

Van Meir stelt zich ernstige vragen bij nieuwe blessure van Kompany
Donderdag 22 september 2016 - 18:09   I   door Redactie

Heel wat supporters van Manchester City maken zich zorgen om Vincent Kompany. Eigenlijk heeft heel de voetbalwereld vraagtekens bij de ernst van zijn nieuwe blessure. De aanvoerder van Manchester City en de Rode Duivels maakte woensdagavond z'n comeback na een blessure, maar moest opnieuw naar de kant. Voetbal24 sprak met Eric Van Meir over de situatie.

"Het is heel spijtig dat hij opnieuw geblesseerd is. Het is vooral jammer dat je 4 maanden keihard werkt voor je revalidatie en dat harde werk op 1 match volledig ziet verdwijnen. Het valt nog af te wachten hoe ernstig het is, want het kan natuurlijk ook een verkramping zijn", begint Van Meir z'n verhaal. Raar dat Manchester City in dat geval daar niet over wil communiceren, want dat zou net goed nieuws zijn. 

"Zij weten ook dat hij al meermaals geblesseerd was. Nu zullen ze eerst zeker willen zijn alvorens ze een uitspraak doen", gaat de trainer van Lierse verder. De vraag blijft uiteraard of Kompany nog kan terugkeren op het allerhoogste niveau. "Voor de top moet je heel veel met je lichaam bezig zijn. Hij heeft dat misschien wat veel gedaan. Misschien is zijn bovenlichaam wel gewoon te sterk voor zijn onderlichaam. Het zou jammer zijn als hij moet stoppen op het hoogste niveau, maar de vraag is ook of hij zijn hoogste niveau ooit nog zal halen. Dat kan niet als je elke keer weer hervalt in een blessure."

"Kompany beseft zelf ook wel dat er vroeg of laat een einde aan zal komen en het zo niet kan blijven duren. Het is nu echter te hopen dat deze blessure meevalt. Als ze ernstig blijkt te zijn, moet hij misschien wel overwegen om te stoppen. Hij is nog niet zo oud en laat ons nu eerst maar afwachten hoe ernstig het is en dan pas uitspraken doen."

TAGS  I  Manchester City  I   Vincent Kompany  I   Eric Van Meir

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024