Martinez zwaar aangepakt over 'transfer De Ketelaere': "Dan zeg je beter niks"

Martinez zwaar aangepakt over 'transfer De Ketelaere':
Vrijdag 20 mei 2022 - 15:00   I   door Redactie

Nog één speeldag en dan moet de Jupiler Pro League zijn plaats in de schijnwerpers afgeven aan de Rode Duivels. Al hoort niet iedereen Roberto Martinez graag bezig.

Zeker niet omdat hij zich wel eens met de Belgische (top)clubs gaat moeien. Zoals recent toen hij benadrukte dat de Rode Duivels met het oog op het WK in het tussenseizoen best niet van club gaan veranderen. 

"Ik zou het niet doen als bondscoach", strooit René Vandereycken met kritiek in Het Nieuwsblad. “"Zo veralgemenen zoals Martinez doet, dat vind ik niet slim. Je moet transfer per transfer beoordelen." Omdat Martinez de details niet kent vind de analist dat de bondscoach er onmogelijk kan over oordelen?"

En Vandereycken geeft concrete voorbeelden: "Stel nu dat Philippe Clement Leandro Trossard of Charles De Ketelaere wil halen bij AS Monaco. Dan kan je ervan uitgaan dat hij die als titularis wil. Dat is toch geen slechte transfer?"

Gevaarlijk

"Ik vind het niet nodig om je als bondscoach dan zo publiekelijk te uiten. Ofwel noem je specifiek namen en ga je dieper in op bepaalde spelers, ofwel zeg je niks." Vandereycken stoort zich al langer aan de communicatie van Martinez. "Typisch: hij wil iets zeggen, maar hij is niet specifiek genoeg."

Intern advies geven, kan volgens Vandereycken wel. "Maar dan alleen als de speler er eerst zélf om vraagt", besluit hij. “Dan kan je gewoon vertellen wat jij als bondscoach de beste optie vindt. Je kan de mogelijkheden afgaan, maar je mening opdringen is gevaarlijk."

Poll: Vind je dat Vandereycken gelijk heeft?

TAGS  I  Club Brugge  I  Rode Duivels  I  AS Monaco

vrijdag 1 juli 2022

donderdag 30 juni 2022

woensdag 29 juni 2022

dinsdag 28 juni 2022