De Bleeckere maakt voetbalfans woest met 'gezever' over betwiste strafschop

De Bleeckere maakt voetbalfans woest met 'gezever' over betwiste strafschop
Vrijdag 13 mei 2022 - 19:45   I   door Redactie

Zoals na elk weekend was het voor het Referee Department opnieuw alle hens aan dek om de omstreden strafschopfases te verantwoorden. Maar dat pakte niet.

Want de uitleg van Frank De Bleeckere, nog steeds de adjunct-Technisch Directeur van het Referee Department, over Anderlecht-Antwerp in de ondertussen beruchte filmpjes raakte de voetbalfans zo erg dat ze gedegouteerd zijn.

Het Referee Department oordeelt namelijk dat de goal van Miyoshi terecht afgekeurd werd. De redenering: door het contact van de rug van ploegmaat Samatta, die op de grond lag, met het been van Anderlecht-speler Delcroix wordt de buitenspelpositie van Samatta als actief gezien door het hinderen van de verdediger. 

Niet te begrijpen voor veel supporters en zeker niet alleen de Antwerp-fans. Overigens werd over de meest omstreden strafschopfase - de al dan niet schwalbe van Zirkzee over het been van Seck - zedig gezwegen. Een manier om niet nog meer bagger over zich heen te krijgen wellicht. 

Poll: Ga jij akkoord met deze uitleg?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem

dinsdag 17 mei 2022

maandag 16 mei 2022

zondag 15 mei 2022