Clement doet boekje open over zijn vertrek bij Club: "Die groep mensen"

Clement doet boekje open over zijn vertrek bij Club:
Maandag 09 mei 2022 - 19:00   I   door Redactie

Nu hij met AS Monaco aan een fantastische reeks bezig is denkt iedereen dat Philippe Clement Club Brugge met plezier heeft verlaten. Maar dat klopt volgens hem niet.

In een interview met Eleven Sports bestrijdt de trainer dat de timing voor een vertrek goed zat en dat voor beide partijen een nieuwe wind nodig was. "Neen, dat vind ik helemaal niet. Ik denk eerder dat het een groep mensen was die het beu was dat ik al lang op die plaats zat." 

Waarmee Clement voor alle duidelijkheid niet naar Club Brugge verwijst. "Het was eerder de buitenwereld." Vervolgens begon de Anwerpenaar het seizoen te overlopen, om aan te tonen dat het niet allemaal slecht was. "In de eerste helft hebben we heel goede momenten gehad."

Daarbij somt hij het winnen van de Supercup op en uiteraard de fantastische start in de Champions League met de onverwachte vier op zes. "Op het einde was er de ontgoocheling in de Champions League en ging het ook moeilijker in de competitie", geeft hij wel toe.

Binnenskamers

Maar ook dat wil hij duiden. "We hadden een aantal pijnpunten in de kern en dat wist ook iedereen binnenskamers. Daarom zijn tijdens de wintermercato in januari ook de juiste dingen gebeurd. Net om dat aan te pakken. Dus het verhaal was helemaal nog niet op", benadrukt hij nog eens.

Om af te ronden: "Dat is ook gebleken in december met de wedstrijd tegen Genk in de competitie en de beker die met een goede mentaliteit gewonnen werden. Maar ik denk dat als je lang na elkaar wint, mensen alsmaar iets anders en nieuws willen, en daar naar op zoek gaan. Ik denk dat het eerder dat verhaal was."

Poll: Heeft Clement gelijk volgens jou?

TAGS  I  Club Brugge  I  AS Monaco

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024