‘Club en Union kunnen in onwaarschijnlijke Champions League-pot komen'

‘Club en Union kunnen in onwaarschijnlijke Champions League-pot komen'
Woensdag 04 mei 2022 - 13:45   I   door Redactie

Je moet al in mirakels geloven om er niet van uit te gaan dat Union of Club Brugge kampioen wordt. En dan wacht misschien een ongelooflijk avontuur in de Champions League.

Want volgens VTM-journalist Jarno Bertho zou het wel eens kunnen dat de Belgische kampioen, die sowieso rechtstreeks geplaatst is voor de Champions League-groepsfase, volgend seizoen in een onwaarschijnlijke pot 1 terechtkomt met de hoogst gerankschikte clubs.

Concreet betreft dat de kampioenen van de alle grote landen en ook de CL-winnaar. Dan hebben we het al minstens over Real Madrid, PSG, Bayern München, Inter of Milan, Manchester City of Liverpool. Het grote voordeel is dat Club Brugge of Union dan niet meer tegen die clubs kunnen uitgeloot worden.

Volgens Bertho moet dan wel aan twee voorwaarden voldaan worden. Eerst en vooral moet de winnaar van de Champions League ook kampioen in eigen land worden en vervolgens moet Glasgow Rangers én de Europa League winnen én Schots kampioen worden.

Mirakel

De eerste voorwaarde is zéér haalbaar met Real Madrid al kampioen en zowel Manchester City als Liverpool de enige overgebleven Engelse titelkandidaten. De tweede wordt een stuk moeilijker, want naast het feit dat Rangers Europees een 1-0 moet ophalen tegen Red Bull Leipzig, is er een klein mirakel nodig om nog de titel te behalen.

Want met nog maar drie speeldagen te gaan in de Schotse competitie hebben de Rangers een achterstand van zes punten op leider Celtic Glasgow. Maar in voetbal weet je nooit en dus blijft er een waterkans zoals Bertho omschrijft. 

Poll: Denk je dat dit scenario realiteit kan worden?

TAGS  I  Club Brugge  I  Union  I  Real Madrid  I  PSG  I  Bayern München  I  Inter  I  Milan  I  Manchester City  I  Liverpool  I  Glasgow Rangers  I  Red Bull Leipzig  I  Celtic Glasgow

donderdag 30 mei 2024

woensdag 29 mei 2024

dinsdag 28 mei 2024

maandag 27 mei 2024

zondag 26 mei 2024