'Anderlecht ziet toptransfer van JPL-revelatie door de vingers glippen'

'Anderlecht ziet toptransfer van JPL-revelatie door de vingers glippen'
Dinsdag 03 mei 2022 - 19:00   I   door Redactie

Bij Anderlecht moeten ze op zoek naar een nieuwe aanvaller, want Joshua Zirkzee en Christian Kouamé keren terug naar respectievelijk Bayern München en Fiorentina. Ze hadden hun oog laten vallen op een JPL-smaakmaker.

Rabbi Matondo maakte dit seizoen indruk bij Cercle Brugge en eerder bleek al dat Anderlecht een transfer wel zag zitten. De 21-jarige aanvaller wordt door de Vereniging gehuurd van Schalke 04, maar ze bedongen ook een aankoopoptie van drie en een half miljoen euro.

De kans is groot dat ze die optie ook zullen lichten om hem daarna met serieuze winst door te verkopen. AS Monaco toonde al interesse om de aankoopoptie te lichten, maar ook Fulham zou volgens Football Insider interesse hebben. De ex-club van Denis Odoi promoveert komend seizoen naar de Premier League.

En dus is de kans bijzonder klein dat we Matondo volgend seizoen bij paars-wit zullen zien spelen. Ten eerste omdat er meerdere interessante gegadigden zijn. Ten tweede omdat ze nooit aan de vraagprijs kunnen tegemoetkomen.

RSCA-DNA

Volgens ploegmaat Hannes Van der Bruggen zou hij nochtans goed passen bij Anderlecht. "Hij is enorm explosief en zijn balbehandeling is enorm goed", zei hij bij MIDMID. "Hij zou heel goed passen bij Anderlecht en hij heeft wel dat RSCA-DNA in zich. Maar ik hoop dat hij bij Cercle Brugge blijft."

Poll: Zou Matondo goed bij Anderlecht passen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Cercle Brugge  I  AS Monaco  I  Fulham  I  Bayern München  I  Fiorentina  I  Schalke 04

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024

woensdag 21 februari 2024

dinsdag 20 februari 2024

maandag 19 februari 2024